Over ons

Wie is Culti Care Zorg?

Culti Care Zorg heeft als missie om de levenskwaliteit en het welzijn van haar cliënten te verbeteren door zorg- en welzijnsdiensten aan te bieden. We streven ernaar om maatschappelijke deelname te bevorderen, het netwerk van onze cliënten te versterken en hen in staat te stellen hun eigen regie te behouden. Wat Culti Care Zorg onderscheidt, is onze interculturele aanpak, waarbij we collega’s met diverse culturele achtergronden inzetten.

Bij Culti Care Zorg staat maatwerk centraal. We passen niet alleen begeleiding op maat toe, maar bieden ook individuele begeleiding, intensieve dagbesteding en trajecten naar werk. Voor niet-westerse gezinnen maken we gebruik van specifieke transculturele vaardigheden. We geloven in het belang van het ‘familiepartnerschap’, waarbij cliënten pas echt hulp accepteren als deze aansluit bij hun eigen behoeften en wensen. Samen met hen stellen we doelen op en werken we als gelijken aan het bereiken ervan.

Naast onze zorgdiensten biedt Stichting Culti Care Zorg ook trainingen aan, gericht op het omgaan met spanningen, assertiviteit, chronische stress, interne verandering, empowerment en faalangst.

Onze medewerkers vormen de essentiële factor voor het behalen van onze doelstellingen. Daarom hebben we een personeelsbeleid dat zich richt op het aannemen van gemotiveerde en vakkundige medewerkers voor alle functies binnen Culti Care Zorg. Door middel van werving, selectie, training en opleiding zorgen we ervoor dat de kennis en motivatie van ons personeel op hoog niveau blijven. Op die manier kunnen we onze cliënten de best mogelijke dienstverlening bieden.

Missie
Culti Care Zorg streeft ernaar om de levenskwaliteit en het welzijn van haar cliënten te verbeteren, de maatschappelijke participatie te bevorderen en het sociale netwerk te versterken.

Visie
Gezien de diversiteit van onze samenleving groeit de vraag naar zorg die rekening houdt met verschillende culturele achtergronden. Culti Care Zorg is gespecialiseerd in het omgaan met complexe en diverse problematiek binnen een multiculturele zorgomgeving. Onze organisatie beschikt over de benodigde expertise op het gebied van diversiteit en interculturele sensitiviteit. Onze begeleiders zijn meertalig, deskundig en hebben ruime ervaring. Ze sluiten aan bij de leefwereld van onze cliënten en zijn zeer betrokken en gepassioneerd.

Als onderdeel van onze visie op kwaliteit hanteert Culti Care Zorg de volgende kernwaarden als leidraad, zowel in het primaire zorgproces als in de interne organisatie en samenwerking met geselecteerde partners:

  • Integriteit
  • Betrouwbaarheid
  • Toegankelijkheid
  • Transparantie
  • Dienstbaarheid
  • Verbondenheid

Culti Care Zorg heeft een gestroomlijnde en efficiënte organisatiestructuur met directe communicatielijnen. We streven ernaar om zoveel mogelijk medewerkers direct betrokken te laten zijn bij de dienstverlening door korte lijnen te hanteren en de verantwoordelijkheid laag in de organisatie te leggen.

Onze Social Workers bij Culti Care Zorg beschikken allemaal over voldoende expertise en ervaring, en opereren op HBO- en MBO-niveau. Ze volgen regelmatig aanvullende cursussen en opleidingen om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in de zorgsector. Daarnaast maken we gebruik van zorgvuldig geselecteerde zelfstandige Social Workers, waarvan de uitvoering van de dienstverlening wordt gemonitord en indien nodig (in overleg) wordt bijgesteld.

Een cliëntenraad heeft als taak om de rechten en belangen van patiënten en cliënten in zorgorganisaties te beschermen en behartigen. Hoewel het op dit moment nog niet wettelijk verplicht is vanwege het beperkte aantal medewerkers bij Culti Care Zorg, zullen we uiteraard een cliëntenraad installeren zodra de situatie verandert.