Dagbesteding activiteiten

Breng structuur in het dagelijks leven met ons dagprogramma

Het doel van de dagbestedingsactiviteiten is onder andere om een gestructureerde dag te bieden aan cliënten, waarbij ze betrokken zijn bij activiteiten die niet alleen gezellig zijn, maar ook leerzaam en beheersbaar. Wat een zinvolle en plezierige dagbesteding inhoudt, verschilt per cliënt. Samen gaan we op zoek naar geschikte activiteiten die aansluiten bij de behoeften en mogelijkheden van elke individuele cliënt. Het tempo wordt door de cliënt zelf bepaald, zodat ze geen werkdruk ervaren. De sociale contacten zijn niet alleen prettig, maar kunnen ook bijdragen aan het welzijn van de cliënt.

De activiteiten sluiten altijd aan op de specifieke wensen en behoeften van de cliënt. We werken samen met andere aanbieders in verschillende regio’s waar we actief zijn. Dit geeft onze cliënten de mogelijkheid om zich te ontwikkelen, deel te nemen aan de samenleving en hun sociale netwerk uit te breiden, zodat ze zich gelukkig voelen en een gevoel van betekenis hebben.

Onze dagbestedingsactiviteiten zijn gericht op het bieden van structuur en het bevorderen van zelfstandigheid in kleine groepen van maximaal 10 personen. Dit bereiken we door:

  • Cliënten bewust te maken van de verschillende aspecten van sport en de effecten ervan op hun leven, zoals fysieke inspanning, beweeglijkheid, conditieverbetering, verhoogde alertheid, stimulatie van het brein, en het vertragen van lichamelijke en geestelijke achteruitgang.
  • Het prikkelen en motiveren van de hersenen door middel van spelletjes, zodat cliënten meer willen leren en weten. Daarnaast bevorderen spellen gedragsaspecten zoals samenwerken, bewustwording, motivatie en structuur in het dagelijks leven.
  • Het stimuleren en ontwikkelen van creativiteit door middel van knutselactiviteiten. Dit daagt cliënten uit om te observeren en na te denken: hoe iets in elkaar zit, waar te beginnen en hoe verder te gaan. Knutselen helpt hen moeilijkheden aan te pakken, geduldig te zijn, te experimenteren en vindingrijk te zijn.
  • Het op tijd aanwezig zijn bij de dagbestedingsactiviteiten en het opstellen van een dagprogramma om structuur te bieden in het dagelijks leven.